Grimm's ve Montessori - Kidsmondo

Grimm's ve Montessori

Grimm's ve Montessori

Grimm's oyuncakları ve onların Montessori olup olmadığı farklı şekillerde cevaplanabilir. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki aslında herhangi bir oyuncağı Montessori materyali olarak adlandırmak pek de doğru olmayabilir. Çünkü bunlar adı üstünde oyuncaktır ve Montessori hiçbir zaman oyuncak tasarlamamıştır. 

Grimm's e gelince, Grimm's 1978 yılında kurulmuş kendini Waldorf eğitim sistemi ve diğer alternatif eğitim prensiplerini takip eden bir aile işletmesi olarak tanımlayan bir oyuncak üreticisidir. Montesorri de takip ettikleri eğitim sistemlerinden biridir. Ancak Grimm's tasarımlarının temelinde Waldorf fikirleri yatmaktadır.

Waldorf akımının yaratıcısı Steiner ise Froebel tarafından tasarlanan bloklardan esinlenmiştir. Froebel tasarladığı oyun gereçleri ile çocukların kendi kendilerine oyun oynayarak öğrenmelerinin yolunu açmıştır. Onun yarattığı oyun objeleri birçok eğitimciye ilham kaynağı olmuştur. Montessori de bunlardan biridir ancak Madam Montessori'nin tasarladığı her materyalin özel bir işlevi vardır: herbiri belirli bir yeteneği geliştirmek için tasarlanmıştır. Bunlar oyuncak değil sınıflarda kullanılacak eğitim araçlarıdır. 

Buna rağmen Grimm's in doğal ve estetik oyuncaklarından bir çoğu Montessori prensiplerine uygun tasarımları ile Montessori evlerinde kendine rahatlıkla yer bulmaktadır. Aşağıda birkaç temel oyuncak seçimini ilham kaynağı olması adına sizlerle paylaşıyoruz.

0 ile 6 Ay Arası Bebekler için Montessori Esintili Grimm's Oyuncakları

Küçük ellerin kavrama yeteneklerini geliştirirken her sallandığında çıkardığı sesler ile, neden sonuç ilişkisine ilk adım olarak kullanılabilecek bir çıngırak.

Çıngırak

Ya da çıkardığı ses ve hareketli olması nedeniyle hali hazırda emeklemek için can atan bebeğinize ihtiyacı olan motivasyonu sağlayacak aşağıdaki gibi bir yuvarlanan çıngırak düşünebilirsiniz. 

Grimm's Çıngırak

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yaş İçin Montessori Esintili Grimm's Oyuncakları

Bu kule bebeğinizin motor becerilerin geliştirmeye yardımcı olurken farklı ebatlara sahip şekilleri ayırdetmeyi de öğreniyor olacaktır.

 

Grimms Konik Kule

 

İç içe geçebilir kutular gibi oyuncaklar da miniklerin motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken sıralama yetisini geliştirir.

 

İç içe geçen kutular

 

2 Yaş İçin Montessori Esintili Grimm's Oyuncakları

Artık bu evrede çocuğunuzun ince motor becerilerini ve de sınıflandırma becerilerini geliştirebileceği oyuncakları edinmeyi düşünebilirsiniz. 

Sıralama Kaseleri

 

Farklı şekildeki parçaların birleşerek farklı geometrik şekiller oluşturmalarına yardımcı olacak aşağıdakine benzer oyuncaklar da bu yaş için uygun olacaktır.

Grimm's Üçgen Daire ve Kare Blok Seti
"Peki ya Grimm's gökkuşağı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Grimm's in oyuncak dünyasına kazandırdığı bu çok değerli oyuncaktan bahsetmeden geçmek olmaz. Grimm's gökkuşağı gerçekten de çok güzel ve de çocuklar için mükemmel bir oyuncaktır. Bu oyuncağı ucu açık oyunlar için olduğu kadar sayma ve sıralama gibi aktivitelerde bir Montessori materyali olarak da değerlendirebilirsiniz.
Counting Rainbow 
Makaledeki Oyuncaklar

Yorum bırak

* Zorunlu alanlar

Yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir

Gizlilik Sözleşmesi'ne bak