GRAPAT 101 - Kidsmondo

GRAPAT 101

GRAPAT 101

Şehir hayatından ayrılıp, doğanın içinde yaşamaya karar vermiş bir ailenin küçük ölçekli bir aile projesi aslında Grapat.

Casiana & Jordi, oyuncak fikirlerinin ilk tohumlarını şehir hayatından daha basit hayata geçmeye karar vermeden çok daha önce, büyük kızlarının ilk 3 yılında atmışlar. İlk çocuklarını neredeyse hiç bir oyuncağı olmadan yetiştirmiş çift. Bu bilinçli bir şekilde aldıkları bir karar aslında. Çocuklarına oyuncak yerine evdeki gündelik eşyaları kullanma izni vermişler ve bu eşyaların kızlarının elinde bambaşka şeylere dönüştüğüne hayranlıkla şahit olmuşlar.

Bu oyunlara şahit olmak da onlara ilham olmuş. Çocukların yarattığı bu paralel dünyayı, oyunun nasıl engellenemez bir ihtiyaç olduğunu fark etmişler. Bu deneyim onlara herhangi bir kullanım kılavuzu olmayan oyuncak tasarlama fikrini vermiş.

Şu anda Katalonyanın Prene dağlarında doğayla iç içe olan evlerinde hem yaşayıp hem de üretimlerini gerçekleştiriyorlar.

Grapat Oyuncakları

NASIL ÜRETİLİYOR?

  • Birlikte çalıştıkları tüm iş ortakları yine yaşadıkları yerin civarından. Bu şekilde üretimde çalışanların çalışma koşullarının uygunluğundan da emin olabiliyorlar.
  • Ahşap, Grapat ürünlerinin temelini oluşturuyor. Kullanılan her ahşap sürdürülebilir ormanlardan gelmekte.
  • Kullanılan boyalar bu alandaki önemli Avrupa markalarının toksik madde içermeyen tam sertifikalı boyaları. Boya ahşabın içine tamamen nüfus ettiği için, oyuncak düşse bile düştüğü zemine bulaşmaz veya zamanla solmaz.
  • Grapat oyuncaklarının büyük çoğunluğu tek parçadan oluşmaktadır. Yine de bazı objeler birbirine tutkallamayı gerektirir. Kullanılan tutkal hiçbir şekilde formaldehit içermez.
  • Son işlem olarak ahşap üzerine doğal bitkisel yağlar ve balmumu uygulanır. Kullanılan yağlar ilk başlarda yoğun bir kokuya neden olabilir ama birkaç gün içerisinde kaybolacaktır. Bu doğal kokunun tadını çıkarın!

 

Grapat Oyuncakları

 

  • Elinize geçen her bir parça elle boyanmıştır ve bu nedenle de kendine özgüdür. Ahşaptaki "izler" onlara bir karakter verir ve her bir parçayı eşsiz kılar. Bu izler çok güzeldir ve oyuncağı daha da değerli hale getirirler.
  • Grapat 2019 itibari ile paketlemede plastik kullanımını tamamen kaldırdı. Bu sayede atık üretimini azaltmaya katkı vermiş oluyor.
  • Ortaklık yaptıkları kurumlar arasında psikolojik zorluklar yaşayanlara yardım eden dernekler de var. Paketlemede çoğu zaman onlar yardımcı oluyorlar.
  • Grapat atölyesi TEAL felsefesine göre çalışmakta. Öz yönetime dayalı, yetkilerin paylaşıldığı bir yapı.
  • Kullanılan tüm materyaller ve parçalar EN71-1/2/3 güvenlik düzenlemelerine uygun tüm yanmazlık, kimyasal ve mekanik test raporlarına sahiptir.

Yorum bırak

* Zorunlu alanlar

Yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir

Gizlilik Sözleşmesi'ne bak